ارتودنسي، يکي از روشهاي بهبود قرارگيري دندانها در دهان است که به روشهاي متفاوتي از جمله هدگير، ارتودنسي متحرک يا ثابت و ارتودنسي مرئي يا نامرئي صورت ميپذيرد. از جمله نگرانيهاي بيماران در پيش از شروع درمان ارتودنسي، عوارض ارتودنسي و مشکلات بعد از ارتودنسي است. مراحل ارتودنسي بزرگسالان نيز همانند مراحل ارتودنسي براي کودکان است، با اين تفاوت که در ارتودنسي کودکان، با توجه به مستحکم نشدن استخوانهاي فک، با راحتي بيشتري ميتوان چينش دندانها را به حالت مطلوب رساند. يکي از مواردي که درمان ارتودنسي را خوشايند ميکند، توانايي انتخاب بيمار از ميان ارتودنسيهاي رنگي موجود است (براکتهاي في رنگي). با ما همراه بمانيد تا به شرح «ارتودنسي» و مفاهيم مرتبط با آن بپردازيم.
جالب است بدانيد در کنار «ارتودنسي»، عبارات زير نيز جستجو ميشود:
ارتودنسي چيست؟
ارتودنسي يکي از شاخههاي رشتهي دندانپزشکي است که در سعي بر ايجاد چينش مطلوب متناسب با استخوان فک و لثه فرد ميشود. کلمه «ارتودنسي»، خود از دو کلمه ارتو و دنسي تشکيل شده است. از جمله مواردي که چينش نامطلوب دندانها به همراه دارند، اثرگذاري بر روابط اجتماعي، جويدن غذا، اختلال در قرار گرفتن دندانهاي فک بالا و فک پايين بر روي يکديگر و . اشاره نمود.
عوارض ارتودنسي
يکي از نگرانيهايي که بيماران براي درمان ارتودنسي دارند، عوارض ارتودنسي است. از جمله عوارض ارتودنسي ميتوان به پوسيدگي دندان، لق شدن دندانها و . اشاره نمود؛ اما در اين ميان بايد توجه کرد که اگر متخصص ارتودنسياي که برميگزينيد داراي مهارت و سابقه کار در اين حوزه است، با خيالي آسوده ميتوانيد بدون ايجاد شدن مشکل پس از ارتودنسي، درمان خودتان را آغاز کنيد.
مراحل ارتودنسي بزرگسالان:
در اولين جلسه متخصص ارتودنسي، با چکاپ کامل دندانهاي شما، گزينههايي که پيش روي شما است را شرح ميدهد. در موارد معدودي، ارتودنسي پاسخگو نيست و بايد به جراحي فک و ايجاد تغييرات در استخوانهاي فک و سپس ارتودنسي پرداخت. در موارد ديگري، هدگير بخشي از فرايند بخشي از فرايند درمان را شکل ميدهد.
در قدم بعد، شما ميتوانيد از ميان متدهاي متفاوت ارتودنسي که شامل مواردي مانند ارتودنسي متحرک، ثابت، مرئي و نامرئي ميشود، دست به انتخاب بزنيد.
اينک متخصص ارتودنسي براي شما، دو نوع عکس برداري متفاوت OPG و لنترال سفالومتري مينويسد تا بررسي دقيق وضعيت سلامتي دهان شما و همچنين شکل استخوانهاي فک شما بپردازد.
در انتها، متخصص ارتودنسي به قرار دادن براکتهاي بر روي دندان شما ميپردازد و با اتصال براکتها به يکديگر، در طي مدت زمان 6 تا 18 ماه، درمان شما را به پايان ميرساند.
سخن پاياني:
اميدواريم اين مقاله که پيرامون «ارتودنسي» بود، براي شما مفيد واقع شود.
درباره این سایت